Meta planerar att lansera en barnvänlig version av Instagram

2 Min Läsning av 10

Enligt en nyligen publicerad artikel på BBC News, planerar Facebook att lansera en barnvänlig version av Instagram. Detta kommer som ett svar på den ökande oro som har uttryckts av föräldrar och experter över hela världen angående barns användning av sociala medier.

Den barnvänliga versionen av Instagram kommer att vara utformad för att vara säker och lämplig för barn i åldern 13 till 17 år. Appen kommer att ha ett antal funktioner som är utformade för att skydda barnen från olämpligt innehåll och potentiella faror på nätet.

En av de viktigaste funktionerna i den barnvänliga versionen av Instagram är att den inte kommer att ha några annonser. Detta kommer att minska risken för att barnen exponeras för oönskad reklam och potentiellt skadligt innehåll.

Facebook har också betonat att de kommer att implementera strikta sekretess- och säkerhetsåtgärder för att skydda barnens integritet och förhindra att de blir offer för nätmobbning eller andra faror.

Det är ännu inte klart när den barnvänliga versionen av Instagram kommer att lanseras, men Facebook har meddelat att de redan har påbörjat arbetet med att utveckla appen.

Det återstår att se hur framgångsrik den barnvänliga versionen av Instagram kommer att vara och om den verkligen kommer att kunna erbjuda en säker och lämplig plattform för barn att använda sociala medier.

Dela denna artikel