Kina inför striktare regler för onlinespel för minderåriga

2 Min Läsning av 10

Kina har infört nya strikta regler för onlinespel för minderåriga, vilket är en del av landets strävan att minska spelberoende bland unga. Enligt de nya reglerna får barn och tonåringar under 18 år endast spela onlinespel i en timme per dag, och det är endast tillåtet mellan klockan 20.00 och 21.00 på vardagar och 20.00 och 21.00 på helger och helgdagar.

Reglerna har implementerats av Kinas Nationella Press- och Publiceringsadministration och syftar till att skydda barnens fysiska och psykiska hälsa samt deras utbildning. Dessutom begränsar de också de pengar som minderåriga kan spendera på onlinespel.

Dessa nya regler har fått blandade reaktioner. Vissa föräldrar välkomnar dem som ett sätt att hjälpa till att kontrollera sina barns spelande och förhindra spelberoende. Å andra sidan har vissa spelutvecklare och spelare kritiserat reglerna och anser att de är alltför restriktiva och att de begränsar spelarnas frihet.

Det är inte första gången som Kina inför regler för onlinespel. Landet har tidigare begränsat speltid och infört åldersgränser för vissa spel. Dessa nya regler är dock de strängaste hittills och sträcker sig även till att begränsa antalet spelare som kan delta samtidigt i vissa onlinespel.

Det återstår att se hur dessa nya regler kommer att påverka spelindustrin och spelkulturen i Kina, men det är tydligt att Kina tar spelberoende bland unga på allvar och vidtar åtgärder för att bekämpa det.

Dela denna artikel