7 december – Datacenter Forum Sweden arrangerar ett event

3 Min Läsning av 10

Den 7 december – Datacenter Forum Sweden arrangerar ett event där de utforskar de olika faktorer som driver den snabbt växande nordiska datacentermarknaden. Programmet modereras av Liselotte Lyngsø, grundare av Future Navigator, och ger insikter från olika experter inom branschen.

Evenemanget kommer att vara en plattform för att diskutera de senaste trenderna och innovationerna inom datacenterindustrin. Det kommer att vara en mötesplats för experter, branschledare och entusiaster att utbyta idéer och erfarenheter.

En ökande efterfrågan på AI

Den ökande efterfrågan på artificiell intelligens (AI) har påverkat datacenterindustrin på flera sätt. Med den växande mognaden hos AI-teknologier och deras integration över olika sektorer, ökar behovet av beräkningskraft, lagring och specialiserad infrastruktur. Diskussionen kommer att utforska hur denna trend påverkar den nordiska datacenterbranschen och de möjligheter och utmaningar som den medför.

Hybrid IT som en framtidsstrategi

Under de kommande två åren planerar en majoritet av företag att integrera olika infrastrukturlösningar, inklusive on-premises, colocation, moln och edge-leveransalternativ. Talkshowen kommer att belysa de faktorer som driver denna trend samt de säkerhets-, integritets- och efterlevnadshänsyn som den medför. Norden, med sin tillgång till billig och miljövänlig energi, har en unik position inom detta område.

Hållbarhet i fokus

Nordens unika position inom den internationella datacenterindustrin beror i hög grad på dess hållbarhetsstrategi. Det kombinerar fördelarna med ett kallt klimat med tillgången till förnybar energi och rikligt med vatten. Diskussionen kommer att utforska hur Norden utnyttjar dessa naturliga resurser och innovativ teknik för att bli en central plats för datacenterutveckling.

Talarelistan:

  • Maria Vuorelma – Klimatansvarig, Atea
  • Jasenko Masic – CEO & Partner, Cloudist
  • Andreas Myr – CEO, AQ Compute Norway
  • Mark Butcher – Director, Posetiv Cloud Ltd.
  • Jon Summers – Vetenskaplig ledare inom datacenter, RISE
  • John Wernvik – Chief Marketing Officer, EcoDataCenter
  • Isabelle Kemlin – Vice ordförande, Swedish Datacenter Industry
  • Lovisa Hagelberg – Business Unit Director, CBRE Datacenter Solutions
  • Tomas Rahkonen – Forskningsdirektör, Distributed Data Centers, Uptime Institute
  • Fredrik Jansson – Chief Strategy and Marketing & Communications Officer, atNorth

Datum: 7/12/2023

Plats: Filadelfia Convention Center

Pris: Kostnadsfri

Registrera dig här.

Dela denna artikel