Nästa generations Wi-Fi 7-standard förväntas bli färdigställd i början av 2024

2 Min Läsning av 10

Den kommande Wi-Fi 7-standarden, officiellt känd som IEEE 802.11be, förväntas bli färdigställd i början av 2024. Detta är en efterlängtad uppgradering av dagens Wi-Fi-teknik och förväntas erbjuda betydande förbättringar i hastighet, kapacitet och prestanda.

Wi-Fi 7 kommer att erbjuda en maximal teoretisk hastighet på upp till 30 Gbps, vilket är mer än fyra gånger snabbare än den nuvarande Wi-Fi 6-standarden. Detta innebär att användare kommer att kunna ladda ner filer, strömma innehåll och spela spel med ännu snabbare hastigheter och utan avbrott.

Utöver hastighetsförbättringar kommer Wi-Fi 7 också att erbjuda en betydligt högre kapacitet. Detta innebär att fler enheter kommer att kunna anslutas till nätverket samtidigt utan att det påverkar prestandan. Detta är särskilt viktigt med tanke på den ökande mängden smarta enheter som används i hem och företag idag.

En annan viktig funktion i Wi-Fi 7 är förbättrad säkerhet. Den nya standarden kommer att införa nya säkerhetsprotokoll och krypteringsalgoritmer för att skydda användarnas data mot potentiella hot.

Även om det fortfarande kommer att ta några år innan Wi-Fi 7 blir allmänt tillgängligt, är det spännande att se framstegen inom trådlös teknik. Den förväntade färdigställandet av Wi-Fi 7-standarden i början av 2024 kommer att öppna upp för en ny era av snabbare och mer tillförlitligt trådlöst internet.

Dela denna artikel